lunes, 10 de junio de 2013

Dilluns~>



     1. Cerca informació sobre l'època de l'imperialisme. N'has d'explicar les causes també.
L'imperialisme és l'expansió del propi territori o de la pròpia influència a base de dominar altres països i formar una unitat.
Econòmiques;La crisi de 1873 va provocar el descens dels preus, i amb això el proteccionisme, és a dir, la protecció dels productes propis de cada país prohibint l'entrada d'articles estrangers o gravant-los amb impostos. Això va donar lloc a la necessitat de trobar nous mercats que no estiguessin controlats per l'esmentat sistema. D'altra banda, potències capitalistes europees com Anglaterra, els Paisos Baixos i frança necessiten donar sortida al seu excedent de capital i ho fan invertint-lo en països d'altres continents establint préstecs, implantant ferrocarrils, instal·lant ports, etc.
Demogràfiques:A Europa, entre 1850 i 1914, es va produir un gran augment demogràfic, arribant fins i tot a duplicar-se la seva població, fruit del fort descens de la mortalitat i el manteniment a nivells molt alts de la natalitat, per la qual cosa en alguns països començaven a escassejar els recursos, generant un flux migratori important. Gran part de la població, uns 40 milions d'europeus, no tenia cap altra sortida que marxar-se a les colònies del seu respectiu país ja que no comptaven amb treball, ni amb aliments suficients per proveir-se tots i van canviar la seva residència a la recerca de riqueses i millors condicions de vida
Causes ideològiques:Les causes ideològiques es centren en la defensa de la superioritat de la raça blanca que imperava llavors. Aquesta concepció racista donava peu a molts projectes per part dels països més avançats, que creien que havien d'anar a ajudar als països pobres perquè aquests pugessin al carro del desenvolupament.
Científiques:Existia un fort interès per descobrir i analitzar noves espècies d'animals i plantes, conèixer nous territoris i realitzar investigacions de tot tipus. Això fa que molts científics desitgin progressar, llançant-se a l'aventura aconseguint a canvi grans avenços en camps com la biologica i la botànica.
Tecnopolítiques:Alguns polítics volen fer oblidar ràpidament les seves derrotes aconseguint nous territoris. La navegació també va ser un factor important ja que els vaixells de vapor, ara capaços d'arribar molt més lluny, necessiten disposar de punts costaners per tot el món per poder reposar les existències de carbó, pel que quan l'establiment d'aquests va passar a les mans de l'estat, en lloc de limitar-se a l'esmentat punt, aquest va intentar controlar cada vegada més territori. Allà on es tingui un predomini polític es tindrà el predomini dels productes, un predomini econòmic

     2. Cerca informació sobre el Canal de Suez.
és un canal artificial que enllaça la mar Mediterrania amb la mar Roja a través de l'istme de Suez i aïllant la peninsula de Sinaí. El canal, que des de 1957 es troba en territori egipci, fou construït per Ferdinand de les Lesseps entre els anys 1859 i 1869.
La seva longitud és de 162,2 km i uneix les poblacions de Port Said (a la riba mediterrània) i Suez(a la costa del Mar Roig). Aquest canal té una enorme importància per a l'abastiment europeu de petroli i pel comerç mundial en general puix permet la comunicació marítima entre Europa i Àsia sense necessitat de circumval·lar el continent africà pel cap de bona Esperança (Sudàfrica).

     3. Explica tot el que sàpigues sobre la Conferència de Berlin.
la conferència de Berlín  foren unes conferències realitzades entre el 15 de novembre de 1884 i el 26 de febrer de 1885 a la ciutat de Berlín. La conferència va ser convocada pel Regne de portugal i organitzada pel Canceller d'Alemanya Otto von Bismarck amb la finalitat de resoldre els problemes que plantejaven l'expansió colonial a  Àfrica i resoldre la Cursa per l'Àfrica..

     4. Explica els avenços que varen introduir els europeus a les colònies. 
- Van construir grans infraestructures per poder-se comunicar amb els territoris conquerits.
- Van aixecar noves ciutats.
- Va haver un canvi demogràfic molt fort.
- Van prendre mesures higièniques i això va fer que disminuïes la mortalitat dels indígenes provocant un augment de població. Per culpa de aquest augment es va produir una subalimentació.
- Es van crear noves escoles per combatre l’analfabetisme.
- Recolzaven l’aculturació, que vol dir transmetre la seva forma de vida als pobles conquerits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario