lunes, 7 de enero de 2013

Violència de genere ~>016?#

Asseguda en un racó, plorava en silenci, amb les mans tapant-se els ulls, amb l’ànima trencada en mil bocins. Sola, vulnerable, perduda, paralitzada, no feia més que preguntar-se per què, per què, per què.
Escoltà una porta que s’obria i es tancava ben fort. Ell havia marxat. S’aixecà amb prou feines com per poder fer unes passes fins arribar al lavabo. Es mirà al mirall i tenia el cantó dret de la cara tot inflat. El llavi li sagnava i li feia molt de mal tot el cos. Es tornà a preguntar per què, per què, per què… mil cops més.
La por i la impotència controlaven la seva voluntat. Sabia que a l’endemà ell actuaria com si res hagués passat. Seria tendre amb ella i voldria fer l’amor. Tocaria el seu cos i ella immòbil deixaria que fes el que volgués. Perquè s’havia deixat robar el seu no.
Un dia, trobaren el seu cos inert a terra, en el lavabo de casa seva. Ell finalment també li arrencà la vida.
Si ets víctima de violència de gènere, digues PROU.
Algú que és capaç de ferir-te, humiliar-te i sotmetre’t, no t’estima. 

        1. Explica el tema d'aquest text, en fas un resum de quatre línies i un comentari personal. Què t'ha sorprès?

1.El tema tracta sobre el maltractament de les dones també anomenat violència de génere;en aquest text la dona está perduda,sola,paralitzada i atemoritzada.
L'home es pregunta mil cops perquè, i sabia que l'endemà actuaria com si rés hagués passat i un dia l'home volia fer l'amor i a ella l'hi havien robat el no fins que un dia la varen trobar al terra del lababo de ca seva.
Un text molt fort per a les dones d'aquest món, són elles les que trien i saben lo que fan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario