lunes, 18 de febrero de 2013

La dona de la finestra

  1. Observa aquest quadre atentament "La dona a la finestra" de Dalí i a partir de tot això crearàs una història.



1.A. Crea un personatge: 

Qui és aquesta dona? Què nom?
      És casada, separada, vídua, soltera? Té fills? És una dona sana?
És la senyora de la casa? Una criada? L'amant?
Què fa? Descansa de la neteja? Espera l'estimat? Pensa?
Quin caràcter creus que té? És feliç, està trista?
...

1. B. Escriu una història amb la protagonista creada. A la història ha d'aparèixer el moment en què està a la finestra.  Mínim 25 línees.
L'ACTIVITAT CONTINUARÀ... 
1.A Aquesta dona es Cristina està separada,te 1 fill té problemesde salut, fa de criada a una casa, descansa de la nateja, està pensat en el seu fill, esta infeliç pel mal que te al respecte el seu exmarit .
1.B Hi havia una vegada una dona exhausta que tenia problemes a la seva vida tant per un costat com per l'altra no sabia que li pasava en aquest moment de la vida que un poc mes i no podia continuar, se li feia molt pesada sobretot al seu fill, li sabia molt greu que el seu petit cresqués sense tenir un pare que jugui, l'estimi o l'alimenti. Aquesta dona fa de dona de nateja a una casa bastant gran per poder guanyar un petit sou per poder alimentar al seu petit perque son pare va desapareixer al dia seguent de haver nascut. La mare molt desabuda i trista sempre es menja les paraules quan va a qualsevol puesto perque tothom que la mira la veu que esta depresa. Cada dia que hi va a fer feina sempre li conta totes les veritats a la dona de la casa que sempre la compren i escoltes totes les seves coses i rutines. Quan s'entorna a casa sempre a d'anar a una casa d'acollida de nins que li guarden una parella de joves que no li fan pagar tampoc massa per la seva situacio economica i per el seu estat de salut. Quan ella està amb el seu nin es la més feliç de totes però quan pensa el pare que té se li cau sa cara de vergonya perque sap que aquest home es un bandit que va vagant pes carrer i esta tot lo dia en es bar tudant dobles quan a ella li fan molta falta per poder mantenir la seva salut en bon estat i la del seu petit fill.Cada mes na Cristina queda amb una antiga amiga que li fa el favor de dur-la acomprarlo necessari perella i el nin petit com menjar, roba i tot lo necessari per viure tranquila i sense problemes. Ella sempre pensa en la seva situació no té a ningú nomésal seu fill els seus familiars no estan amb ella se l'ha d'arreglar ella tota soleta perque ella so ha cercat. Ella quan va a natejar es posa a la finestra es queda tot el temps lliure que li donen per berenar i fer les seves coses pensant en la seva pessima situacio i la ruina que s'ha cercat, per aquest motiu la dona sempre té mala cara i anima i mai xerra perque el seu caràcter està enfonsat i no es gens sociable no xerra amb ningú només a qui ja coneix.
Aquesta es la història de una pobra dona sense futur sense ningú que li ajudi a cuidar al seu petit i el seu estat de salut

No hay comentarios:

Publicar un comentario