jueves, 21 de febrero de 2013

Repàs Examen



  1. Explica qui era Godoy i tot el que va fer.
Don Manuel Godoy i Álvarez de Faria (1767-1851): duc d'Alcúdia, gran d'Espanya, regidor perpetu de la ciutat de Santiago, cavaller del Toisó d'Or, Gran Creu de l'Ordre de Carlos III, conseller d'Estat, primer secretari , secretari de la reina, gentilhombre de càmera, comanador de València del Ventoso, superintendent general de Correus i Camins, capità general dels Reials Exèrcits, inspector i sergent major del Real Cos de Guàrdia de Corps ... És a dir, l'home clau al tombant de segle, la figura que va haver de fermen front a la crisi de l'Antic Regim Davant de la incapacitat de Carles IV.

  2. Explica tot el relacionat amb el motí d'Aranjuez.
18 de març de 1808, Aranjuez. Després de l’ocupació napoleònica de Portugal, un exèrcit francès, conduït per Murat, va dirigir-se cap a Madrid. La por que la presència francesa acabés en una invasió real del país va anar prenent cos entre la població. Davant d’això, la cort de Carles IV va traslladar-se a Aranjuez i Godoy va aconseguir de convèncer el monarca de la necessitat que la família reial anés a Andalusia per embarcar-se camí d’Amèrica. En aquest context, l’oposició cortesana va fer córrer el rumor que Godoy planejava segrestar la família reial. L’oposició ja tenia planejat el seu cop.

  3. Explica la regència d'Espartero
Un cop acabada la guerra carlista, en la qual els militars van ser protagonistes de la vida nacional com ho havien estat des 1808-1824 (guerres d'independència i emancipació americana), comença en la vida política el parlamentarisme pretorià a denominació de R. Carr o el règim dels generals, segons J. Pabón. Aquest període que abasta el regnat efectiu d'Isabel II i el govern provisional del sexenni en què diversos destacats generals continuaran exercint el lideratge des del poder polític: Espartero, Narváez, O'Donnell, Prim i Serrano.

  4. Escribe una oración activa y una oración pasiva.
Activa:La compañía construye reactores nucleares.El gobierno elaboró el nuevo programa.
Pasiva:El gato es alimentado por María.El libro es leído por Ramón.

  5. Escribe una oración predicativa y una atributiva
Predicativa:Los niños están cansados.la chica es guapa.Camila escribe novelas
Atributiva:El trabajo es agotador.El partido fue emocionante.Eso que dijo parece cierto
  6. Escribe una oración personal y una impersonal. 
Personal:El juego agotó a los niños.Su belleza impresionó a los asistentes.
Impersonal:Ayer llovía mucho.Amanece muy tarde en invierno

No hay comentarios:

Publicar un comentario